Köttfärs i en låda


1 gul lök 2 vitlöksklyftor
ca 500 gr nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1,5 tsk timjan (torkad i kryddburk)
1,5 tsk oregano (torkad i kryddburk)
100 gr fetaost eller salladsost
0,5 dl vatten
4 tomater
1 tsk rödvinsvinäger
2 tsk crema di balsamico
1 tsk olja Persilja

Tillbehör: Potatismos med gräslök

Gör så här: Ugn: 200 grader Börja med att skala potatis till moset. Skär i bitar och koka. Skala och riv lök och vitlök. Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt timjan, oregano, lök, vitlök och vatten. Blanda ordentligt. Smula i fetaosten och blanda om. Tryck sedan ut färsen i en ugnssäker form så att den blir 2 cm tjock. Tillaga mitt i ugnen cirka 20 minuter eller tills färsen är genomstekt. Skär tomaterna i tärningar och blanda med rödvinsvinäger, crema di balsamico, salt och peppar. Hacka persilja och vänd ned (det går bra att använda fryst persilja också). Häll av potatisen när den är klar. Pressa eller mosa och tillsätt mjölk, smör, salt, vitpeppar och vispa gärna med elvisp för att ett slätt mos. Tänk på att inte vispa så mycket för då blir det bara väldigt klistrigt istället för fluffigt. Vänd sedan ner hackad gräslök (går bra med fryst). Ta ut köttfärsen ur ugnen och häll tomaterna över och servera sedan med potatismoset.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *