Raggarplättar


4 ägg
1 liter mjölk
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 morötter
1 palsternacka
1/2-1 dl persilja
3 paket bacon

Gör så här:
Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet.

Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Häll sen ned i smeten.

Riv morötter och palsternacka på finaste sidan på rivjärnet. Häll ned i smeten. Häll också i hackad persilja (färsk eller fryst).

Rör om så att allt är väl blandat. Stek sedan plättar. Gör de inte för stora – de är lättare att vända ju mindre de är. Servera med lingonsylt.

Vi gjorde detta 2010-02-24. Vi glömde ha i persiljan, men det blev väldigt gott ändå. Matigare och mer mättande än vanliga plättar. Receptet räckte till 4 personer plus två matlådor. Originalreceptet är hämtat från www.ica.se


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *