Räksoppa


Ta tillvara på räkskalen och koka en makalöst god räksoppa. Det går bra att frysa in skalen i en plastpåse efter fredagens räkmys och så tar du bara fram påsen när det är dags att laga soppa. Du behöver inte tina skalen innan du slänger de i grytan.

Skal av 5 hg räkor
5 dl grädde
3 schalottenlökar
200 gr rotselleri
3 msk hummerfond
2 msk tomatpuré
Salt
Cayennepeppar

Gör så här
Hacka lök och rotselleri. Fräs lök, rotselleri och räkskal i en klick smör i en gryta. Häll på grädde, fond och tomatpuré och låt koka 20-30 minuter. Sila av och koka upp igen. Smaka av med salt och cayennepeppar. Red ev av med Maizena. Servera gärna med lite färsk persilja.

Receptet ovan räcker till förrätt till 4 personer, bjud gärna på rostat bröd till


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *