Hummerfisk med timjan och gräslök


4 portioner

400 gr fisk (ex. torskblock eller sej)
2½ dl vispgrädde
1½ msk konc hummerfond
½ tsk timjan
½ dl hackad gräslök (finns i frysdisken)

Gör så här:
Tina fisken (lägg den i kylen kvällen innan). Dela fisken i fyra bitar. Ta en traktörpanna eller vid kastrull och ställ på spisen. Häll i grädden, hummerfonden, timjan och gräslök. Låt koka upp. Lägg ned fiskbitarna. Låt koka på svag värme 5-10 minuter under lock.

Servera med ris eller pressad potatis.

Receptet är hämtat från Arla.se Eftersom vi gillar mycket sås så tog vi 5 dl grädde, 5 msk hummerfond, 1 tsk timjan och cirka 1 dl hackad gräslök. Vi lagade detta den 11/3-09 och det räckte till två personer plus två matlådor.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *