1 paket fisk (torskblock) 400 gr
200 gr skalade räkor
2 morötter
olja
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
4 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
ev. 3 msk hummerfond
3 dl grädde
dill
2 msk tomatpuré
2 msk mjöl
1 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här:
Tina fisk och räkor. Strimla purjolöken, riv morötterna och hacka vitlöksklyftorna. Fräs purjo och morötter och hackad vitlök i oljan. Häll på vatten, buljongtärning, ev en skvätt hummerfond och grädde. Låt sjuda 5 minuter.

Strö på vetemjöl. Skär torsken i kuber (inte för små) och lägg ned i grytan. Sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i dill och räkor när fisken är klar.

Vi lagade detta vecka 8, 2009 och det räckte till 4 personer plus 2 matlådor. Vi åt grytan med pressad potatis. Receptet har vi snott från Charlotte Perellis blogg och egentligen är det hennes mammas recept. Länk: Charlotte Perellis blogg