Buckingham Palace


Vi hade sån tur att Buckingham Palace var öppet för visning när vi var i London. Normalt brukar det vara öppet senare på säsongen. Man kan boka och köpa biljetter i förväg, men vi gjorde inte det utan istället åkte vi till slottet och köpte biljetter på plats. Det kostade 18 pund per person. Det var mycket populärt och när vi kom vid 11-tiden sålde de biljetter till 16.15 (de säljer biljetter till exakta tider med 15-minutersintervaller och släpper in folk gruppvis). Så vi fick några timmar att se lite annat innan vi återvände till slottet. Man fick se de otroligt vackra och imponerande paradvåningarna och dessutom en exklusiv utställning med drottningens juveler. Man fick med sig en audioguide (alltså hörlurar och en liten dosa) som berättade om rum för rum (på engelska). Så man kunde gå i sin egen takt och så lyssna på varje rum allteftersom man gick genom slottet. Som på alla muséer så var det säkerhetskontroll, men här var den extra rigorös och var precis som på flygplatsen. Man kom sedan ut i trädgården där det fanns en souvernirshop (hon är inte dum, hon drottningen) och så vandrade man längs en stig genom trädgårdslandskapet och halvvägs ut fanns också slottets glasskiosk innan man till slut kom ut till verkligheten igen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *