Stekt fisk


Nu var det riktigt länge sedan vi skrev något här på sidan. Känns som att det mesta som skrivs här handlar om antingen London eller mat. Så vi kör väl vidare på det. I dag har vi ätit stekt, panerad rödspätta med hemgjort potatismos, kokta ärtor och citron. Smakade ljuvligt. Till och med ännu ljuvligare var den kalops vi lagade i går. Mmmm… I måndags gjorde vi en liten kycklingpanna med färska champinjoner, örtkryddad salami och en skvätt grädde och serverade det till pasta. Tisdagskvällen lagade Ove en helt fantastiskt god thailändsk wok. Vi utgick från en skinkstek som strimlades i tunna strimlor och sedan wokades med gul lök och paprika. Hemligheten till den äkta thailändska smaken ligger i fisksåsen, ostronsåsen, sojan och en sked sambal eller två för lite hetta. Smakade minst lika bra som på den bästa thairestaurang, om inte bättre! Se där – nu har ni fått lite inspiration när ni ska planera matlagningen!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *