Köttfärspaj


En otroligt god och smakrik köttfärspaj! Pajdeg 125 gr smör 3 dl vetemjöl 3 msk vatten Köttfärsfyllning 500 gr nötfärs smör till stekning 2 stora gula lökar Röd paprika, 1 stor eller 2 små Salt Vitpeppar 150 gr tomatpuré (gärna ICA:s egna) 2 vitlöksklyftor 1 tsk sambal oelek Ev riven ost Gör så här: Blanda smör (rumstempererat) och mjöl med fingrarna, tillsätt en skvätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda i cirka 12 minuter mitt i ugnen, 200 grader. Hacka och stek lök och paprika på medelvärme så att det blir mjukt. Ha i köttfärsen och bryn den. Tillsätt sedan salt och vitpeppar, tomatpuré, sambal oelek och pressad vitlök. Tillsätt ev också ett par tre matskedar vatten om det känns lite torrt. Låt puttra ihop en kort stund. Lägg köttfärsfyllningen i det förgräddade pajskalet. Toppa ev med riven ost. Grädda mitt i ugnen, 200 grader i cirka 15-20 minuter eller tills den ser klar ut. Servera med en sallad. Tillagat 2011-11-07 och mättade 2 personer ordentligt och gav 2 matlådor.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *