Skinkstek på thailändska


600 gr skinkstek 3 morötter 4 gula lökar 2 röda chilifrukter 2 vitlöksklyftor Japansk soja Svartpeppar Potatismjöl Vatten Gör så här Strimla skinksteken och bryn den. Häll på 1-2 msk soja medans köttet ligger i pannan. Krydda med svartpeppar. Ta ur köttet när det är genomstekt. Släng ner morotsskivor och lökskivor i stekpannan. Hacka vitlöken och chilifrukterna (med frön så blir det extra starkt) och lägg i. Fräs en liten stund och häll sen på ett par deciliter vatten och köttet. Låt puttra ihop. Smaka av med ev mer soja. Rör ut 1-2 msk potatismjöl i ett halvt glas vatten. Häll ner i stekpannan. Låt koka ihop och sen är det klart. Servera med äggnudlar eller ris. Vi gjorde detta 2010-10-10 och det räckte till 3 personer plus 3 matlådor.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *