Ny klocka


Vi har spenderat en skön helg i Dala-Floda. När vi kom upp på fredagskvällen var det grått och regnigt och lördagen började likadant. Men ganska snart sprack det upp och solen kom fram och spred både värme och ljus. På lördagen förärades vi ett besök av Jörgens föräldrar som bilade upp över dagen. Vi bjöd dem på renskavsgryta och klyftpotatis och de lät sig väl smaka. Efter lunchen for vi till jätteloppisen Tulavippan. Det blev inga större inköp – en ugnsfast form för oss och en tavla för mor och far. Och så köpte de en både fin och rolig ljuslykta bestående av små hattifnattar av olika små stenar. Ja, och så hittade vi en fin klocka till stugan att ersätta den som gick sönder förut; en gammal klocka med pendel som man skruvar upp med en nyckel. Och det finaste av allt – Jörgens föräldrar var så snälla att de betalade klockan! Så för varje tick och varje tack så tänker vi nu på dem! Efter att de åkt hem fulländade Jörgen sin dag genom att klippa gräset.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *