Midsommar


Det har nu blivit lite smått av en tradition att fira midsommardagen i Boan (eller Bodarna som det står på de rikssvenska vägskyltarna). Vi hade tur med vädret. Midsommarafton bjöd på regn och kyla, men med midsommardagen började sommaren sitt återtåg. Midsommarstången fraktades i procession till festplatsen i en vagn dragen av häst. På vagnen satt spelmanslaget och efter vagnen gick både herrar och damer i vackra folkdräkter. Väl framme lastade de av stången och sedan började det mödosamma arbetet med att få upp den också. När stången var rest så var vi lite fikasugna. Tyvärr hade de lite problem med logistiken, för det visade sig att allt bröd var djupfryst och en tant hade fått rusa iväg till ett hus för att tina det, men det visste ju ingen när hon skulle vara tillbaka. Så det blev varsin kopp kaffe bara. Midsommarfirandet i Boan är mysigt och lagom litet och så där trevligt och genuint.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *