1 maj


Men kära nån, vilka smala ögon. Och det var väl inte särskilt proffsigt med kameraskuggan på hakan. Första maj gick i solens och värmens tecken. Vi var uppe i stugan i Dalarna hela helgen och just den 1 maj for vi till Rättviks marknad. Det är en enorm marknad som tar många timmar i anspråk om man vill hinna titta på allt. Vädret var verkligen helt underbart med över 20 grader och strålande sol från en klarblå himmel. Vi handlade inte så mycket. Anna-Karin köpte en sjal. Vi köpte korv. Det gjorde Anna-Karin också. Vi köpte fläderkarameller. Och så smakade vi på någon slags förkylningshonung. Men den köpte vi aldrig. Som traditionen bjuder så gjorde vi en paus på församlingshemmet och fikade. Vi åt varsin smörgås, men det var lite underligt med kardemumma i tekakor. Efter många timmars marknadsbesök for vi hem till Dala-Floda och grillade – kotletter och små potatisar och majskolvar. Men just majskolvar var vi tydligen inte ensamma om att vilja grilla denna helg. Vid första affären i Insjön var de slut, både frysta och på burk. På Konsum i Djurås samma sak. På ICA i Djurås hade de tagit slut redan dagen innan. I sista sekund så fick vi i alla fall tag på fyra kolvar på ICA i Dala-Floda. Det är verkligen en bra butik, det!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *