Ängsö


Vid lunchtid i dag for vi ut till Ängsö för en promenad i slottets omgivningar och för att njuta av den underbara vårdagen. Med sju plusgrader och närapå helblå himmel var det underbart skönt ute. Vi passerade slottet och vek sedan in på Prästgårdsrundan. Skylten sa 5,5 km. Vi tror att den ljuger. En kilometer var bara skönt. Två kilometer var skönt. Sen blev man blöt om fötterna. Benen lite segare. Efter tre kilometer kom en skylt. 3,5 till slottet stod det. Då fick vi alltså bekräftat att första skylten ljög. Vi gick och gick och gick. Vädret var väldigt varmt. Svettigt rent ut sagt. Och mot slutet fanns ingen annan väg än att gå rakt genom en mindre sjö av smältvatten. Slurp. Skorna och sockarna inuti sög åt sig som en tvättsvamp. Den fortsatta promenaden vart aningen klafsig. Men vi ska faktiskt inte klaga. Det var väldigt skönt att komma ut i solen. Rundan tog en och en halv timme och även om det kanske var lite tröstlöst en stund så tyckte vi i alla fall att det var en trevlig utflykt.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *