En dag i Stockholm


Onsdag var Jörgen i Stockholm med jobbet för en informationsdag. Tågresan dit gick bra, men taxiresan från Centralen var lite si och så. En kvinnlig chaufför som tydligen och troligen gjorde sin första arbetsdag i stockholmstrafiken satt bakom ratten. Vi uppgav adressen och hon började söka på sin GPS. Och söka. Och söka. Furusundsgatan, sa vi. FRU, skrev hon. F – U – R – U, sa vi. FRU skrev hon. Tydligen var man tvungen att först ange stadsdel och därefter gata. Så hon började med Gärdet. Det fanns inte alls. Hon provade med Djurgården. Det fanns. Men ingen gata på FRU… Hon provade på Norra Djurgården. Ingen gata med rätt namn. Hon provade med Östermalm. Ingen gata med rätt namn. Vi börajde bli både lite rädda och desperata i bilen. Verkade inte finnas någon annan råd än att hoppa ur och be att få en annan bil. Men så – STOCKHOLM, skrev hon in. FURU, skrev hon in. Och vips så var gatan där! Dagen i övrigt var ganska långrandig. Och väldigt kall. Kan inte varit mer än 18 grader där. Alla klagade. Flera hade jackan på. Men inte Jörgen. Måste ju visa sig lite macho…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *