Tomatsallad med kräftstjärtar och krutonger


För 8 personer 8 skivor vitt formbröd 2 vitlöksklyftor smör 4 stora tomater 1 kruka basilika 1 kruka mynta 2 msk vitvinsvinäger 2 burkar kräftstjärtar i lag smör till stekning några droppar olivolja salt och peppar Gör så här: Börja med krutongerna: skär brödskivorna i kuber. Skala och dela vitlöksklyftorna. Hetta upp smör i en stekpanna och stek krutongerna tillsammans med vitlökshalvorna tills brödet blivit gyllene (ta upp vitlöken när den blivit ljusbrun, den blir besk när den blir bränd). Låt brödtärningarna rinna av sig lite på hushållspapper. Salta lätt. Dela tomaterna, skär bort stjälkfästet och pilla bort de rinniga kärnorna. Tärna tomaterna och lägg i en bunke. Strimla basilikan och myntan och lägg ned i bunken med tomaterna. Dressa med ett par droppar olivolja och vitvinsvinägern. Låt kräftstjärnarna rinna av en stund i en sil. Fördela salladen på tallrikar, strö över krutonger och kräftstjärtar. Receptet är hämtat från Aftonbladets Härligt Hemma (nr 52/08). Vi ändrade receptet från havskräftor till kräftstjärtar. Receptet räckte till 8 personer och serverades på nyårsafton 2008-12-31.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *