Selleripure


För 6-8 personer 500-600 gr rotselleri 900 gr mandelpotatis 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 1-2 dl varm mjölk 2-3 msk creme fraiche 2 msk olivolja till stekning 1-2 tsk tryffelolja salt Gör så här: Skär sellerin i 2-3 cm stora bitar. Koka potatis och rotselleri mjuka i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter. Skala och finhacka 2 schalottenlökar och 1 vitlöksklyfta fint. Stek dem mjuka i 2 msk olivolja. Häll av vattnet från potatis/selleri och låt ånga av. Pressa potatisen och rotsellerin med en potatispress eller mosa med gaffel. Mixa löken, rotsellerin och potatisen slät i en matberedare (eller med stavmixer) tillsammans med 1-2 dl varm mjölk och 2-3 msk creme fraiche. Smaka av med 1-2 tsk tryffelolja och ½ tsk salt. Receptet är hämtat från tidningen Buffé (december 2008). Selleripurén serverades vid vår nyårsmiddag 2008-12-31 och räckte då precis till 8 personer.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *