Rödvinssås med chili och kakao


För 6-8 personer 100 gr rotselleri 1 liten morot 1 lite rödlök 1 röd chilifrukt (t.ex. spansk peppar) 2-3 vitlöksklyfitor 1 tomat 2-3 msk kakao 2 msk strösocker 1 dl balsamvinäger 3 dl rödvin 2 msk konc kalvfond 4 dl vatten 1-2 msk brun maizenaredning olivolja till stekning salt och peppar Gör så här: Skala/putsa och grovhacka rotselleri, morot, rödlök, chilifrukt, vitlök och tomat. Hetta upp 2 msk olja i en kastrull. Bryn grönsakerna tills de får färg men utan att brännas. Strö över kakaon. Strö över sockret och låt det börja karamelliseras. Häll på vinägern. Rör och låt koka tills vätskan börjar få en sirapsliknande konsistens. Häll på vinet och låt koka tills 1/3 av vätskan återstår, cirka 15 minuter. Tillstätt kalvfond och vatten. Småkoka 10-15 minuter. Rör ned maizenaredningen. Smaka av med salt och peppar. Sila av och servera till kött. Receptet är hämtat från tidningen Buffé (december 2006). Såsen serverades på vår nyårsmiddag 2008-12-31.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *