Julmarknad i Jädersbruk


På lördagen for vi tillsammans med Anna-Karin till Jädersbruk utanför Arboga för att besöka julmarkanden på herrgården. Det var ett väldigt vackert hus, om än ganska slitet. Men vi både vart på en gång väldigt sugna på att få ha ett sånt ställe. Vi tror att vi skulle trivas fint i en herrgård. Några marknadsstånd fanns ute på gården, men de allra flesta fanns inne i själva herrgårdsbyggnaden. 10 kr kostade det i entré, och det var det värt för att få vara inomhus. Även om det inte var många minusgrader så gjorde vinden att det ändå kändes väldigt kallt ute. Vi handlade inte så mycket. Vi köpte två flaskor saft (jordgubb och fläder) från Tillmans odlingar i Grangärde. Vi har åkt förbi deras odlingar och butik ett otal gånger fram och tillbaka till stugan, men har aldrig varit in där. Men nu får vi chans att provsmaka. Är det god saft så vet vi i alla fall var vi ska få tag på mer. Anna-Karin köpte fina hemstickade sockor av en tant.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *