Rätt stor insekt


Från Falukuriren 2008-10-02: Under onsdagen hörde läsare av sig från hela Dalarna och berättade att den insekt som Sven-Olof Ramsell fotograferat är en brunsprötad skymningssvärmare – även om många också ”röstar för” att det är en ligustersvärmare. Tidningen publicerade igår två bilder på svärmaren och undrade om någon i läsekretsen kunde hjälpa Sven-Olof att artbestämma den. Birgitta Spånberg, Djurmo, Lars Wallström, Falun, Barbro Annerberg, Falun, och Ann-Christine Eriksson, Falun, tillhörde dem som hävdar att det handlar om en nattfjäril, en brunsprötad skymningssvärmare, som är mellan 60 och 70 centimeter mellan vingspetsarna och förekommer allmänt i trädgårdar i hela landet. Med 60-70 cm mellan vingspetsarna borde det ju vara en ganska välkänd insekt. Särskilt som den tydligen också förekommer allmänt i trädgårdar i hela landet.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *