Har varit i Göteborg


I helgen var vi tillsammans med Anna-Karin till Göteborg för att hälsa på Jörgens bror Mathias. Vi åkte i Anna-Karins bil. Hade vi prioriterat bagageutrymme hade vi inte valt den, men nu ville vi gärna ha en bil med farthållare när vi skulle åka så långt. Vi åkte från Köping strax efter 12 på fredagen och en stund efter 17 var vi framme på Mathias gata. Vi körde fel den allra sista biten och hamnade först vid IKEA i Bäckebol. Fick vända och åka tillbaka och efter lite trixande och skrikande hittade vi rätt. Sen fick vi dock kryssa runt lite extra för att hitta en ledig parkeringsplats längs någon av gatorna. Fredagskvällen såg vi på film och innan det åt vi mat. Mathias bjöd på potatis och palsternacka i ugn, stekt rostbiff och hans specialare ”fusk-bearnaise”. Filmen vi såg hette ”REC” och var en spansk (!) skräckfilm om ett virus och levande döda. Otäck. I början var det lite jobbigt att man verkligen var tvungen att läsa textremsan hela tiden och att det var filmat med en skakig kamera (för att få en dokumentär känsla). Men man vande sig och filmen var spännande ända till slutet. Kan rekommenderas till den som vill ha en skräckfilm som inte kommer från USA. På lördagen gick vi upp strax efter 8 och till sist kom vi iväg på en heldagsutflykt till Ullared. På lördagskvällen skulle vi se en skräckfilm, men den var så dålig så vi stängde av efter en kvart. ”Flickan i källaren” var ingen höjdare. Däremot var lördagskvällens mat en riktig höjdare: vi köpte färdig mat från en liten thailändska som hade ett litet etablissemang ett par hus från Mathias. Jörgen charmade henne till och med så mycket (skrämde henne så mycket enligt vissa andra…) att hon skickade med en hel påse räkchips helt gratis. På söndagen reste vi hem igen efter att ha ätit frukost och Anna-Karins hembakta kladdkakemuffins. Anna-Karin och Mathias förbereder maten på fredagskvällen Anna-Karin fick sova på sin nya luftmadrass Utsikten från Mathias köksfönster


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *