Vinter i Dala-Floda


I går lördag var vi upp till stugan för att göra klart för vintern. Tyvärr hann vintern före oss… När vi startade hemma i Västerås var det visserligen kallt, men det var ingen snö på marken. Det hade snöat hela dagen innan, men så fort snön nådde marken smälte den bort. Det skulle visa sig att så var det inte överallt. Den magiska snögränsen gick ungefär i Fagersta. Där var det vintrigt och snöigt. Sedan blev det mer och mer snö ju längre norrut vi kom. I Ludvika var det stora snövallar och säkert närmare 2 dm snö. Framme i Dala-Floda såg vi att vintern tagit sitt grepp även om den byn. Det var drygt en decimeter luftig nysnö som täckte landskapet. Den klarblå himlen gjorde att allt otroligt vackert. Tyvärr gjorde snön att vi tvingades lämna trädgårdsmöblerna kvar utomhus i år. Så här såg det ut när vi passerade Malingarna mellan Ludvika och Dala-Floda. Snön lyste vit på fur och gran, snön lyste vit på taken


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *