Vaccinerad


På måndagskvällen var Jörgen till vårdcentralen för att ta årets influensavaccination. Inte för att han brukar göra det. Men nån gång ska ju vara den första. De hade drop-in från klockan 16.15 till klockan 18. Jörgen kom klockan 16.15. Och då var det redan fullt hus! Nummer 112 fick han på sin nummerlapp och han var ensam om att vara under 65. Att det var första vaccinationsdagen och att det var gratis för alla över 65 kan ju ha spelat in förstås. De gamla var som galna tonåringar på rockkonsert. De trängdes vid dörren och bufflade och tryckte, fast alla hade nummerlapp och de tog in tio i taget i turordning. När sköterskan kom ut och sa att de skulle börja och att den som hade feber inte fick ta sprutan började alla tränga sig ännu närmare dörren. När sköterskan sedan sa att ”om man är gravid får man inte ta sprutan” så bröt sorlet loss och alla tyckte att det var vansinnigt roligt och sen gick det inte att höra mer av sköterskans information på grund av alla högljudda pensionärer. Klockan 18.15 kom Jörgen ut från vårdcentralen. Nu hoppas han klara sig undan årets influensa. I så fall kan det vara värt de 190 kronor det kostade.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *