Oves tacotårta


För cirka 8 personer 2 paket Hönökaka 5 dl creme fraiche 5 tomater (hackas) 3 tomater (skivas) 3 gula lökar Riven ost (cirka 150 gr) 8-10 hg köttfärs 2-3 påsar tacokrydda 1 påse nachos, naturell 1 påse nachos, chilikryddade Ost (hel) Stek köttfärsen och blanda i tacokryddan. Blanda creme fraiche med hackade tomater, hackad gul lök och den rivna osten. Lägg två hönökakor på en plåt så att den bildar en stor cirkel. Bred på creme fraiche-blandning och lägg över köttfärs. Täck med nacho-chips (naturell). Lägg på ett nytt lager hönökaka (vrid dem ett kvarts varv mot föregående lager). Bred på creme fraiche-blandning igen och ett lager köttfärs. Täck med nacho-chips (chili). Nytt lager hönökaka. Upprepa proceduren med creme fraiche-blandning och köttfärs och chips (naturell). Sista lagret hönökaka och täck sedan med skivade tomater och hyvla ostskivor överst. Lägg ostskivor så att de hänger ned över kanterna också. Grädda mitt i ugnen cirka 25-30 minuter (tills den blivit genomvarm) på 175 grader. Servera gärna med en sallad.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *