Ratt och roder


Under torsdagseftermiddagen så for vi till Ratt o Roder utanför Djurås. Vi hade tidigare i veckan sett en skylt ute vid vägen att de hade ett sommarcafé, så vi tyckte att det kunde vara ett trevligt utflyktsmål en ledig semestereftermiddag. När vi kom fram så hängde skylten mycket riktigt ute vid stora vägen: ”Sommarcafé Öppet Hembakt” stod det, så vi svängde av och efter en liten bit på grusvägen och ner för en brant backe mot älven var vi framme. Inte en endaste bil på parkeringen. – Hej, sa en man i 50-årsåldern. – Hej, svarade vi och gick lite närmare. – Kan man fika här? frågade Jörgen lite försiktigt. – Jo, det kan väl gå, svarade mannen och ropade på någon Monica om hon hade nyckeln till kaffestugan. Vi upptäckte då en skylt med texten ”Öppet 10-15 vanligtvis” på väggen. Nu var klockan 15.30. – Oj, jag ser att ni har stängt för dagen, sa Jörgen. – Ja, men vi är flexibla. Vad vill ni ha…kaffe och bulle? – Jo, det blir väl bra det. – Då får ni gå runt här en stund och titta så sätter jag på kaffet nu, men det tar ju en stund. Vi gick runt på anläggningen. ”Ratt o Roder” är en liten stugby med ett fåtal stugor som ligger väldigt vackert vid Västerdalälvens strand. När vi var där fanns för tillfället bara en stuga ledig. De hade i och för sig kanske bara 5-6 stugor totalt. Efter en stund fick vi vår kaffe och bullar. Vi fikade och den där Monica kom och småpratade lite. Det vart en trevlig fikastund, även om det kändes både pinsamt och lite genant att komma efter stängningsdags. Men flott av dem att öppna igen och fixa fika åt oss.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *