Älvmötet i Djurås


På torsdagen, efter att vi varit och fikat på Ratt o Roder så for vi vidare till Djurås. Den egentliga anledningen var att vi ville köpa godis… Vi svängde in till Älvmötet, vilket är den plats där Västerdalälven och Österdalälven rinner ihop och bildar Dalälven. Vi parkerade vid byns ålderdomshem, vilket såg väldigt trevligt och mysigt ut och som lagt beslag på en av byns allra vackraste och mest spektakulära tomter, högt beläget ovanför älvarna. De skulle dock behöva hugga bort lite sly för att förbättra utsikten för de gamla. Själva älvmötet bjuder på en storslagen vy där de två mäktiga vattendragen stilla sammanflyter och fortsätter sin färd mot havet. Utsiktsplatsen är högt belägen med stupande slänter ned mot älvarna. Så tack vare vårt godissug denna eftermiddag fick vi också njuta av denna storslagna naturvy.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *