Nytt golv i stugan


I helgen har vi jobbat med golvet i stugan. Vi har rivit ut den plastmatta som låg där och istället tagit fram brädgolvet som fanns under. Vi började med att riva ut mattan och sedan masonitskivorna. Därefter var det dags att dra ur varenda liten märla som någon (vi har våra misstankar om vem…) spikat dit över hela golvet med 10 cm mellanrum för att hålla fast masoniten. Med varsin hovtång tog det sin lilla stund även om rummet inte är mer än 20 kvadratmeter. Därefter slipade Ove lite och sen var det dags att betsa. Vi hade valt en svagt vit bets och med facit i hand så blev det väldigt ljust och fint. Betsen fick torka över natten och söndag morgon lackade Jörgen golvet en första vända. Efter 6 timmars väntan lackades golvet en andra gång. Nu får det stå och torka ordentligt tills vi kommer upp igen till helgen. Då ska alla möbler tillbaka på sin plats. Återstår sedan bara att få dit nya fina vita golvlister i allmogestil.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *