Nationaldagen i Strömsholm


På självaste nationaldagen gjorde vi en utflykt till Strömsholms slott. När vi var nästa famme upptäckte vi att det just denna dag var stora ryttartävlingar i Strömsholm och runt slottet, vilket gjorde att det var väldigt mycket bilar och mycket folk. Och mycket hästar. Och så klart när det är så här stora arrangemang så ska de tjäna en hacka också, så vi fick betala 40 kr för parkeringen. Ute på en äng. Vädret var helt underbart. Solen sken från en blå himmel och det var närmare 30 grader varmt. Inne i slottet var det lite svalare, men inte direkt kyligt. Det var ingen större anstormning av besökare till slottet denna dag. Man skymtade en och annan, men i stort sett så var vi ensamma. Den stackars damen i entrékassan måste haft några långa, sega timmar denna dag. Det är ett oerhört vackert slott, men här finns inte lika mycket att se som på andra större slott. Men ändock väl värt en uflykt. Som kronan på verket har de under sommaren en ny utställning om kronprinsessan Victoria. Inte en särskilt stor utställning, men ändå naggande god, där man får små inblickar i hennes liv och leverne.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *