En varm helg


Helgen var riktigt varm och skön. Både lördagen och söndagen bjöd på temperaturer på närmare 30 grader. På söndagseftermiddagen visade termometern 28 plusgrader i skuggan. Vi var i stugan både lördag och söndag och fick en hel del trädgårdsarbete gjort. Så klart skulle Jörgen klippa gräsmattan det första han gjorde. Utöver det så hann vi med att ordna en ny plantering runt trädgårdsdammen. Vi vattnade de nya växterna rejält både på lördagen och söndagen, så vi hoppas att de har överlevt till den kommande helgen även om det ser ut som att vädret ska vara både varmt och torrt hela veckan. Jörgen passade också på att rensa bort lite småsly som börjat dyka upp. Och Ove gav sig på att bryta ny mark för ett trädgårdsland. Visserligen en både bra och trevlig idé, men när det är 30 grader varmt och solgass så kanske man skulle valt nåt annat att fördriva tiden med… På platsen där det nu kommer att bli trädgårdsland har en ladugård stått en gång i tiden. Vi gjorde vissa arkeologiska fynd i backen. En halv kaffekopp, bitar av kaffefat, en rostig spik, ett par stora rostiga gångjärn, en halv käke av en gris och lite annat smått. Och en hel massa brädor. Ett helt brädgolv, lite murket och halvt förruttnat, dolde sig i jorden. Nu återstår att se om vi orkar så nåt i det där jävla landet också… Till sist kan vi nämna för vår snickare att ”altanen” troligtvis kommer att placeras mitt på gården, alltså på grunden till Nils hus. Och planen är just nu att ha fönster runt om, men på den bortre gaveln blir det hel vägg och ett tillbyggt cykelförråd.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *