Vinter den 17 maj


Vi åkte upp till stugan i Dala-Floda på fredagskvällen. Vädret var inte det bästa. Det var lite regn i luften och det var grått och lite kyligt. Väderprognosen på TV på kvällen talade om risk för snö i Dalarna, men vi antog att det nog skulle beröra de allra västligaste delarna bara. Mer Sälen och Malung än Dala-Floda tänkte vi. Men regn hela lördagen räknade vi med. Så lördagen skulle bli en utflyktsdag och sen skulle söndagen ägnas åt gräsklippning och annat trädgårdsarbete. När vi vaknade på lördagsmorgonen hade vi fåt cirka 15 cm snö- Tung, blöt snö som böjde ned både buskar och träd. Trafikrapporterna på radion duggade tätt och de informerade om omkullfallna träd på vägarna och halka och strömavbrott. Så planerna på en utflykt fick ändras. Vi lyckades i alla fall ta oss till affären för att handla mat. I övrigt satt vi insnöade hela lördagen. Snön vräkte ned hela dagen och på kvällen hade vi fått 30 cm snö. Tung och blöt snö. Det blev ingen gräsklippning på söndagen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *