Smaskig mat i Arboga


Lördag kväll bjöd Jörgens föräldrar oss på mat på Athena i Arboga. Det var ett väldigt trevligt ställe. Inte så stort, men tydligen populärt för det var fullt mest hela tiden och folk kom och gick. Servitören hade dock inte sin bästa dag. Först kom han in med fel vin. Precis när han började hälla upp så fick Ove se att det var rött vin och inte alls vitt som vi besällt. Så servitören fick ta ut både flaska och glas och kom tillbaka efter ett tag med nya glas och rätt vin. Vi åt Toast Skagen till förrätt och den var verkligen underbart god. Mycket Skagen och lite Toast. När det var dags för varmrätten fick vi vänta en stund. Inget fel i det. Efter ett tag kom en annan servitör fram till vårt bord och frågade försiktigt vilken sås vi ville ha till fläskfilén. Jörgen tänkte en sekund. Två sekunder. Vad menar servitören egentligen? – Till Fläskfilé Oscar? frågade Jörgen. – Jaha, var det Oscar! svarade servitören och försvann. På menyn stod ju att till Oscar serveras både rödvinssås och bearnaisesås. Nåväl, maten var god och vi blev alla rejält mätta. Lite efterrätt lyckades vi ändå klämma i oss som avslutning på en mycket trevlig kväll. När det var dags att betala så gav mamma Agnetha 8 kronor i dricks. ”Det är bra så” sa hon när servitören kom och tog pengarna. ”Snålkärring”muttrade han säkert hela vägen ut till köket.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *