Cosmonova


Lördagen var vi på resa tillsammans med Thony och Lena och de barn som varit duktiga och varit med som medhjälpare på Triffarnas barnkurser under året. Den här gången hade vi inte så många barn med oss, bara fem stycken. Vi började dagen på Naturhistoriska Riksmuseet där vi tittade på de enormt stora samlingarna och utställningarna. Det var ett väldigt stort museum och det var nästan svårt att få överblick och veta om man hade sett allt och gått överallt eller om man missat hälften. Höjdpunkten på museibesöket var ändå Cosmonova – en jättekupol till bioduk! Vi såg en film om dinosaurier och det var en hisnande upplevelse. Har man svårt att åka berg-och-dalbana så var det vissa partier i filmen som var lite väl nervpirrande. Jörgen blundade en sekund. Flera gånger. Att sitta högt upp i den branta salongen var bara det otäckt nog och gav en smått svindlande känsla. Men totalt sett så var det en otroligt häftig upplevelse som vi verkligen rekommenderar. Efter Naturhistoriska så for vi vidare. Lunch på McDonalds och sen bad på Sydpoolen i Södertälje. Sydpoolen rekommenderas inte. Det var väl i och för sig ett trevligt litet bad, men man ska absolut inte förvänta sig något stort äventyrsbad som de vill ge sken av att vara. Det fanns vattenrutschbana. Och det fanns vågmaskin. Så mycket mer var det inte. Men det var litet och familjärt och lätt att hålla koll på barnen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *