Nu ska vi ut och köra!


I dag var Jörgen med Emmelie på trafikskolan för att gå på den så kallade handledarutbildningen, som är obligatorisk för att få övningsköra privat. Efter att man har gått denna utbildning (ett tillfälle á 3 timmar) så kan man sedan skicka in ansökan till Länsstyrelsen om att få bli handledare. Både handledarutbildningen och ansökan kostar så klart pengar. Utbildningen var väldigt bra och intressant, om än inte så inriktad på just själva körningen som man skulle kunnat tro. Mycket handlade om risker och säkerhet, men dessutom gick man igenom sånt som nya vägmärken, hur man hanterar olika situationer och själva kursplanen för övningskörning. Vi fick också med oss en riktigt bra och fin handledarbok hem där alla moment finns beskrivna och som säkerligen kommer att vara en bra grund när Jörgen ska ta med Emmelie ut på en massa övningsturer. Anna-Karin fick sitt körkort tack vare Jörgen, så hon kan intyga att han är rätt bra på det här…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *