Resa till Gripsholms slott


Annandag påsk bestämde vi oss för att göra en liten utflykt till Gripsholms slott, som hade extraöppet under påskhelgen. Avresa från Västerås på förmiddagen i ett vårlikt väder. Strax efter Eskilstuna började det dock så sakta slå om til vinter och snöfall. Ju närmare Mariefred och Gripsholm vi kom, desto mer vinter blev det. När vi väl kom fram snöade det och marken var täckt av 3-4 centimeter snö. Vi började med att gå en guidad visning där vi fick berättat om många av de tavlor som finns på slottet (på Gripsholm finns svenska statens porträttsamling). Därefter var det fri rundvandring på slottet. Nu under påskhelgen hade man en liten special med olika temavisningar och i övrigt helt fritt att själv gå runt och upptäcka slottet. Det fanns otroligt mycket vackert att se och många fantastiska porträtt från 1500-talet och framåt. Pricken över i var nog ändå Gustav III:s teater med sin enorma takkupol högst där uppe som ett himlavalv. Efter slottsbesökte blev det mat på McDonald's bredvid motorvägen. Ett abrupt kast tillbaka till vår egen tid.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *