Nytt portlåssystem


I dag har Jörgen gått en match mot Mimer. Efter lång väntan har nu det nya portlåssystemet aktiverats. Det innebär kortfattat att porten nu är låst dygnet runt. Man kan inte använda nyckel för att komma in, utan måste använda en liten plastdroppe, som man håller upp framför dörren (teknikens under!). För eventuella besökare så finns en porttelefon, vilken är kopplad till vår vanliga hemtelefon. Man slår in en kod och så ringer det hos oss och då öppnar man porten genom att trycka 5. Så långt allt väl. Men vad händer i fall vi (eller barnen) sitter upptagna i telefon då? Det betyder att våra gäster i så fall får stå där och prova och prova tills vi har lagt på. Ringde kvartersvärden och denne menade bara att så är det på många ställen nuförtiden. Som om det löser vårt problem. Han tog det väldigt personligt och påpekade att det var minsann inte han som gjort systemet. Vilket väl Jörgen också hade förstått. Enligt kvartersvärden fanns ingen på Mimer som hade ansvar för det nya systemet och heller ingen som man kunde ställa frågor till. Blev därför hänvisad till Swesafe. Ringde dit och kunde bara konstatera att systemet är som det är. Slutsatsen blir alltså att om vi väntar besök måste vi hålla telefonen ledig så att vi vet när de kommer och kan släppa in dem. Mimers enda förslag att istället koppla porttelefonen till mobilen är inte helt bra det heller. Mobil kan också vara upptagen. Batteriet kan vara slut. Är man på möte eller träning kanske man helt stänger av telefonen. Då kan våra gäster stå där och trycka tills fingret ramlar av. Men insläppta blir de inte.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *