Gubbar bakom ratten


I dag på väg hem från jobbet mötte vi helt plötsligt en bil. Oj, oj, oj, tänker ni…en bil! Mmm..men vänta lite. Det var nämligen så att bilen kom farandes på fel sida vägen! Det tar ett par sekunder att förstå att den där bilen ska inte vara här. Den åker åt fel håll! Vi körde i stan där det var tvåfiligt. Vi låg i den högra filen, och mötande bil kom i vår vänsterfil. Och bredvid oss hade vi en annan bil. Så krocken kunde ha blivit ett faktum. Men på något sätt så hann den mötande bilen att stanna. Och trafiken åt vårt håll likaså. I den mötande gamla Volvo 245 satt en stackars ålderdomlig gubbe och såg sig omkring. Han hade säkerligen inte förstått alls att han var på väg åt fel håll. Han undrade nog mest var han var nånstans. Gubbar och gummor ska inte hålla sig med bil och körkort. De måste inse att åldern tar ut sin rätt och våga sälja bilen och istället förlita sig på färdtjänst eller kommunala transportmedel.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *