Björnar i Björbo


Falukureiren rapporterade i förra veckan att björn hade setts i Björbo, grannbyn till Dala-Floda: Björnspår har observerats i snön i skogen mellan Björbofäbodarna Lövberget och Tyrsberget. Malte Enmalm och sambon Maria Larsson fick under en skidtur se de tydliga ramavtrycken. Det var under tisdagen som Maria och Malte, känd från bland annat Björborevyn, gjorde en skidtur från fäbodstugan i Lövberget. – Vi skidade längs en skogsbilväg och vid sidan av den fick vi se ett väldigt stort spår. När vi följde spåret in i skogen, där snödjupet var större, såg vi tydliga avtryck av björnramar. Till och med kloavtrycken var tydliga, berättar Malte. Spåret var gjort efter det senaste snöfallet. Björnen hade gått i riktning mot Lövbergstjärnen och Malte vill uppmana alla som vistas i skogen att om möjligt undvika att besöka området så att björnen lämnas i fred och får möjlighet att somna om. Det är oklart vad som fått björnen att lämna idet. Den kan ha blivit störd av förbipasserande, men den kan också ha vaknat av den senaste tidens mildväder


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *