Oves kycklingpaj


– från Oves 40-årskalas! För cirka 8-10 personer En långpanna Pajdeg: 9 dl vetemjöl 300 gr margarin 3 msk vatten – Förgrädda i långpanna i 10 minuter på 200 grader. Fyllning: 2 påsar á 700 gr kycklinginnerlårfilé Grillkrydda 3 rödlökar 1 burk soltorkade tomater Ost, riven (gärna prästost) Äggstanning: 9 ägg 9 dl mjölk – Vispa ihop Krydda kycklingbitarna med grillkrydda och stek dem sedan klara i ugnen (kan med fördel göras dagen innan). Stek den skivade rödlöken. Dela kycklingfiléerna i bitar, hacka de soltorkade tomaterna. Blanda kyckling och tomater med den stekta löken. Häll fyllningne i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost och häll på äggstanningen. Grädda pajen i cirka 30 minuter på 225-250 grader (mitt i ugnen). Kolla att äggstanningen har stannat. Servera med en sallad.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *