Kål- och köttfärsgryta


Ett enkelt och snabbare alternativ till kålpudding.

1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 purjolök
1 klyfta vitkål ca 300-400 g
1 msk olja
700 g köttfärs
4 msk soja
3 msk balsamvinäger
2 msk råsocker
1 dl vatten
peppar
ev salt

Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och strimla purjolök och vitkål i tunna strimlor. Stek all lök och köttfärs i oljan. Blanda ner kålen och låt den steka med några minuter.

Blanda ner soja, vinäger, vatten och råsocker och koka ca 5-8 minuter (tills kålen mjuknat). Smaka av med peppar och ev salt.

Servera köttfärsgrytan med potatis och rårörda lingon.

Receptet är från www.ica.se och lagades vecka 4, 2009. Receptet räckte till familjen och två matlådor.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *